Cultura Accessible

Es tracta d’un projecte de caràcter i contingut social que busca acostar la cultura al col·lectiu de persones cegues i amb dificultats de visió i també al públic en general. Per a això creem continguts accessibles per a museus i galeries, audiodescripcions de les obres d’art i els espais.

Amb l’objectiu de difondre aquestos continguts s’ha desenvolupat l’aplicació Cultura Accesible. Una app gratuïta per a l’usuari. Aquesta app funciona com una audioguia, emmagatzema i gestiona les exposicions dels diferents museus i galeries que formen part del projecte.

Trenquem així dues barreres: la primera la de l’accessibilitat, creant continguts únics i personalitzats destinats al col·lectiu de persones cegues i amb dificultats de visió en risc d’exclusió. La segona, l’econòmica, al crear un servei d’audioguia gratuït per al públic que reunix multitud d’ofertes culturals a la mateixa aplicació.

Gràcies a aquest projecte hem sigut premiats per l’Ajuntament de València amb una de les ajudes d’Innovació Social i Desenvolupament que el mateix ajuntament oferix. Un dels aspectes que s’ha tingut en compte a l’hora de valorar dit premi ha sigut la metodologia que apliquem als nostres equips de treball, compostos per especialistes del món de l’art, audiodescriptors i una persona cega, com a públic objectiu de l’aplicació, que certifica una audiodescripció correcta i un llenguatge adequat.  

con el apoyo de

culturaAccesible2

culturaAccesibleMovil_iphone6splussilver_portraitculturaAccesibleCabecera

cabecera
culturaAccesilbleFeedBackCultural